Volga jõel uppus mootorlaev Bulgaria

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorlaev Bulgaria
Mootorlaev Bulgaria Foto: www.tehnotour.ru

Tatarstanis Volga jõel läks põhja mootorlaev Bulgaria, õnnetuse hetkel viibis selle pardal 182 inimest.

Bulgaria kuulus Kaasani firmale AgroRetšTur ja see kurseeris liinil Bolgar-Kaasan.

Venemaa eriolukordade ministeeriumi täpsustatud andmete järgi viibis mootorlaeva pardal 182 inimest, vahendas RIA Novosti.

«Pardal oli 182 inimest, kellest 125 olid turistid, lisaks 22 meeskonnaliiget ja 35 inimest kuulus teenindava personali hulka,» rääkis ministeeriumi infoosakonna juhataja Irina Andrianova ajakirjanikele.

Andrianova lisas, et pääsenuid on 84. «Neist 82 viibivad Arabella pardal, kaks toimetati haiglasse. Hukkus üks inimene.»

Arabella on laev, mis viibis õnnetuse ajal samas lähistel.

Inimesi otsitakse kaatrite ja paatide abil. Ka otsitakse läbi kaldaid, kuna mõni võis iseseisvalt jõest välja pääseda, vahendas Interfax.

Vene portaalide andmed laeval viibinud reisijate ja meeskonnaliikmete arvu osas ei lange kokku. Mõne portaali väitel viibis laevas kokku 153 inimest.

Praegu viibivad õnnetuspaigas kaks riikliku väikelaevade inspektsiooni kaatrit, vahendas Moskovski Komsomolets. Sinna lendas ka ministeeriumi kopter MI-8, mille pardal on neli päästjat ja kajalood. Arvatavasti saadab ministeerium õnnetuspaika ka teise MI-8 kopteri.

Õnnetus juhtus kell 13.58 Moskva aja järgi Kamskoje Ustje rajoonis Sjukejevo asula lähistel. Vene uudisteportaalide andmetel uppus laev mõne minuti jooksul.

Bulgaria viibis õnnetuse ajal kaldast kolme kilomeetri kaugusel. Vrakk lebab 20 meetri sügavusel. 

Kahetekiline Bulgaria valmis aastal 1955 Tšehhoslovakkias ja see suudab liikuda kiirusega kuni 22 kilomeetrit tunnis. Laev võtab pardale 140 reisijat.

Omanikfirma väitel vastas laev kõikidele ohutusnõuetele.

Venemaa eriolukordade ministeeriumi Tatarstani üksuse pressiülem Andrei Rodõgin selgitas, et õnnetuse põhjust alles uuritakse ja praegu selle kohta mingeid andmeid pole.

Eriolukordade ministeerium moodustas õnnetuse põhjuste uurimiseks operatiivstaabi. Informatsiooni edastamiseks ja pääsenute ning kannatanute nimekirja täpsustamiseks seati sisse «kuum liin».

Õnnetuspaigale kiirustasid Mere- ja jõetranspordi föderaalameti (Rosmorretšflot) peadirektor Aleksandr Davõdenko ja transpordi järelevalve ameti (Rostransnadzor) asedirektor Vladimir Popov, teatas transpordiministeeriumi pressiosakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles