Keskkonnaministeeriumi ametnik sai süüdistuse pistise võtmises

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigiprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles keskkonnaministeeriumi ametnikku süüdistatakse pistise võtmises ning kahte ettevõtet ja nende esindajaid pistise andmises. Ettevõtteid ja nende esindajaid süüdistatakse lisaks ka konkurentsikuriteos.

Süüdistuse kohaselt soosis Kristo (31) keskkonnaministeeriumi järelevalveotsuste vastuvõtmise protsessi sisuliselt suunava ametnikuna hankemenetluses, saastetasu investeerimiskohustusega asendamise taotluse menetlustes ja SA Keskkonnainvesteeringute Keskuses Euroopa Liidu toetusrahade hindamiskomisjoni liikmena kahte keskkonnateenuseid pakkuvat ettevõtet, koostades nende nimel hinnapakkumisi ja erinevaid kavasid ning taotlusi, teatas riigiprokuratuur.

Nende kavade ja taotluste hindajaks oli ametiseisundist tulenevalt aga Kristo ise, andes neile positiivse arvamuse. Vastutasuks sai Kristo rahalises väärtuses hinnatavaid soodustusi.

Kristot süüdistatakse mitmes samalaadses episoodis, kus ta on ametnikuna tegutsenud ühe ettevõtte või organisatsiooni huvides ning saanud selle eest rahalises väärtuses hinnatavat soodustust.

Süüdistuse kohaselt andsid Kristjan (30) ja Indrek (35) oma ettevõtete juhatuse liikmetena Kristole pistist selle eest, et viimane soosiks nende ettevõtteid.

Lisaks maksis 31-aastane Alar süüdistuse kohaselt oma ettevõtte juhatuse liikmena pistist veel ühele keskkonnaministeeriumi ametnikule selle eest, et viimane suunaks tellitava uuringu just tema ettevõttele.

Samuti seisab süüdistuses, et Alar ja Indrek vahetasid konkurentsi kahjustavat teavet ja sõlmisid konkurentsi kahjustava kokkuleppe asjaomasel teenuse- ja geograafilisel turul konkureeriva äriühinguga, kooskõlastades omavahel pakkumismenetluse pakkumisi.

Kohtueelset menetlust viis läbi kaitsepolitseiamet ja juhtis riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles