Plagiaadikahtlus ei muuda presidendi vastuvõtte parimatele lõpetajatele

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parimad koolilõpetajad kuulamas Kadrioru lossi aias president Toomas Hendrik Ilvese kõnet.
Parimad koolilõpetajad kuulamas Kadrioru lossi aias president Toomas Hendrik Ilvese kõnet. Foto: Peeter Langovits

Reedel levima hakanud kahtlus nagu oleks presidendi vastuvõtul parimate kõrgkoolilõpetajate nimel peetud kõne plagieeritud, ei muuda järgmisi vastuvõtte, mida presidendipaar parimatele koolilõpetajatele korraldab.

«Ka järgmisel aastal võtab vabariigi president vastu suure hulga parimaid koolilõpetajaid ja ka järgmisel aastal eeldatakse kõigi nende puhul, et nende õpitulemused kajastavad ka nende üldist tublidust ja väärikust,» sõnas presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam.

Tema sõnul ei kavatseta ühe kahetsusväärse juhtumi tõttu parimate koolilõpetajate vastuvõttude korda muuta.

Presidendi kantselei esindajate sõnul tuli parimate kõrgkoolilõpetajate nimel peetud kõne plagiaadikahtlus reedel neile suure üllatusena.

«Loomulikult eeldatakse, et kõik, kes tulevad on kõige tublimad ja väärikamad. Mis me oskame öelda, oleme ühe kogemuse, tõenäoliselt ebameeldiva kogemuse, võrra targemad,» märkis presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam

Presidendi kantselei ei vali parimaid koolilõpetajaid, kes presidendi vastuvõtule kutsutakse, vaid seda teevad haridusametnikud ja koolijuhid.

«Presidendi kantselei ei ole mingil moel seotud nende inimeste valimisega, kes tulevad ega ka mitte valimisega, kes kõnet peab. Kõik kuldmedaliga gümnaasiumide, kutsekoolide ja cum laude kõrgkoolide lõpetajad ei mahu korraga roosiaeda, seega tehakse maakondades valik,» selgitas Sildam.

Kantselei ei ole kunagi lõpetajate nimel peetavaid kõnesid enne esitamist näha palunud. «Sellist asja ei ole, see on puhtalt selle inimese rida, kes kõnet pidama valitakse,» ütles presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja kohusetäitja Piret Pert. Tõenäoliselt ei hakata kõnesid enne esitamist läbi vaatama ka tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles