Talentidele on kodumaal pakkuda neli töökohta

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talendid Koju kodulehekülg.
Talendid Koju kodulehekülg. Foto: http://talendidkoju.ee/

Suure meedia tähelepanu saatel tööd alustanud Talendid Koju veebilehel on hetkel üleval nelja tööpakkumise kuulutused. Portaali abiga püüavad tööd leida enam kui pooltuhat inimest.

«Momendil on aktiivseid tööpakkumisi neli, ent see tingitud sellest, et suuname oma ressurssi uue funktsionaalsuse välja töötamisse - varsti saab tööandja hakata ise ka ise süstematiseeritult talente otsima, erinevalt praegusest olukorrast, kus tuleb loota, et keegi kuulutuse peale reageerib,» selgitas Martin Kõiva Talendid Koju projektimeeskonnast.

Portaaliga on liitunud 129 tööandjat, kelle seas on Kõiva kinnitusel kõik Eesti nimekad tööandjad. Talendid Koju portaalis on endale konto teinud 563 inimest, kes loodavad selle abil tööd leida.

Martin Kõivu sõnul on nende veebilehte külastatud 106 riigist või piirkonnast, muuhulgas ka Tongast, Gröönimaalt, Iraagist, Liibanonist ja Ecuadorist. «Välismaalt tuntakse kõige rohkem huvi Suurbritanniast, Saksamaalt, USAst ja Soomest,» lisas ta.


Kontotegijate seas on kõige populaarsemad valikud avalik sektor, haridus/teadus, juhtimine, kultuur/meelelahutus, meedia/avalikud suhted, turundus/reklaam, turism/hotellindus. Neid kategooriaid on märgitud huvipakkuvateks vähemalt sajal korral.  Tööpakkumistest tuleb aga Kõiva sõnul välja, et suurim puudus on IT-erialade inimestest.

Töö on leidnud 9 inimest

Talendid Koju projekti abil on kodumaise tööandja heaks rakendust leidnud 9 inimest. Nende seas on nii Eestisse füüsiliselt tagasipöördunuid, välismaal Eesti firma jaoks töötavaid kui ka praktikante.

«Tegemist on väga erineva taustaga inimestega, on insener, finantsanalüütik, müügiinimene, programmeerija. Suurem osa neist on pöördunud tagasi Suurbritanniast, kust on ka enim registreerunuid meie keskkonnas üldse,» lisas Kõiva.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles