ERR.ee: Saaremaa Piimatööstus töötleb nüüd kogu saare piima ümber

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

AS Saaremaa Piimatööstus võttis kasutusele uue, 75 miljonit krooni maksma läinud juustuliini, mis võimaldab nüüd kogu saare lehmade piimatoodangu kohapeal ümber töödelda ning toota üle 2500 tonni juustu aastas.

Aastaid tagasi spetsialiseerus AS Saaremaa Piimatööstus ainult juustu ja või tootmisele. Kuna aga tootmismahud ei võimaldanud kogu piima juustuks teha, siis sõitsid piimaautod viimastel aastatel tihti Saaremaa piimaga edasi Lätti, vedades välja kuni 40 protsenti toorpiimast, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kui aastaid tagasi tippaegadel tõid autod tööstusesse 230 tonni piima päevas, siis täna pisut alla 100 tonni, aga ka see on juba juba probleem.

«Täna on probleem tervele Eesti piimandusele, et piima on Eestis rohkem kui maailmaturg suudab vastu võtta. Turuhinnad on aga väga madalad ja selle tõttu on see paras probleem,» selgitas piimatööstuse juhataja Andi Saagpakk.

Uus juustuliin meenutab oma peene elektroonikaga ja sadade meetrite erinevate torudega pigem keerukat raketitööstust kui klassikalist juustuliini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles