Äripäev: kas Luik hakkab kontserni tükikaupa müüma?

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans H. Luik.
Hans H. Luik. Foto: Raigo Pajula.

Hoogsaks laienemiseks suuri laene võtnud Ekspress Grupp on ettevõtte juhatuse esimehe Priit Leito kinnitusel välja töötanud tegevuskava aktsia hinna kergitamiseks.


Väidetavalt kaalutakse Printalli trükitööstuse ja Rahva Raamatu müüki, kirjutas

Äripäev

.

Ekspress Grupi juhatuse esimees Priit Leito ütles, et nimetatud firmade müümise kohta ei ole seni otsust tehtud.

«Sündikaatlaenu teenindamine kulgeb graafiku järgi, lisatagatiste küsimiseks puudub alus. Samas on arusaadav, et laenukoormuse vähendamine praeguses olukorras tõstab oluliselt aktsia väärtust ning selles osas on meil tegevuskava olemas,» sõnas Leito.

Investeerimispanga LHV juhatuse liige Erki Kert ütles, et Ekspress Grupi üheksa kuu tulemused näitavad, et äritegevuse rahavoogudest jätkub vaid õige napilt laenude põhiosa ja intresside teenindamiseks ning jahtuva majanduse ja kahanevate rahavoogude tingimustes saab järgmine aasta olema veelgi pingelisem.

Delfi ostuks võetud laenu tagatiseks on panditud Delfi, Maalehe, Eesti Ekspressi kirjastuse ja Ekspress Hotline'i aktsiaid. Kert oletas, et ettevõte ei taha riskida sellega, et tagatisi hakkab müüma pank ning müüb arvatavasti ise mõned varad.

Samas on ka ise varade müümine Kerdi hinnangul raske variant. Trükitööstus on Ekspress Grupile tulude seisukohalt väga oluline äri andes üle poole amortisatsioonieelsest ärikasumist. Samas andis internetimeedia 18 protsenti kogu grupi amortisatsioonieelsest ärikasumist.

Eesti Meedia nõukogu esimees Mart Kadastik ütles, et pole kuulnud ametlikku kinnitust Printalli ja raamatuäri müügisoleku kohta.

«Jutte on igasuguseid olnud, aga neid ei saa alati tõsiselt võtta,» märkis Kadastik. Ta lisas, et raskel ajal on loomulik, et ettevõtted üritavad vähem kasumlikest äridest vabaneda ja laenukoormust kärpida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles