Laar: uue erakonna tuumikuks ei ole IRLi liikmed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRL esimees Mart Laar.
IRL esimees Mart Laar. Foto: Sergei Trofimov / DZD

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees kaitseminister Mart Laar leiab, et kui uus erakond sünnib, siis selle tuumikuks ei ole IRLi liikmed.

Laar väljendas seda seisukohta pühapäeva õhtustes TV3 «Seitsmestes uudites».

«Te kindlasti toetate mingit teist erakonda sellise informatsiooni levitamisega, sellepärast, et see lihtsalt ei vasta tõele,» ütles Laar vastuseks teleuudiste reporteri küsimusele kriisist ja lõhest IRLi sees.

«Kriisist pole haisugi, kui rahvakeeli ütelda,» kinnitas erakonna esimees.

Laari paneb erakonnakaaslase Tõnis Lukase kibestumine imestama, kuid kriitikat on igal ajal tehtud ja rahulolematuid on alati olnud.

«Seda, et uut erakonda ei sünni, ei saa ma küll garanteerida, kuid arvan üsna veendunult, et selle tuumikuks ei ole IRLi liikmed,» sõnas Laar.

Laar täna teemat ei kommenteerinud

Laar ei soostunud täna kommenteerima tema juhitud partei võimalikku lagunemist ega ka ta enda liitumist võimalike lahkujatega.

Postimees.ee soovis kaitseminister Mart Laari kommentaari tänases Postimehes ilmunud artiklile ««Kampsunid» unistavad oma parteist» ja saatis talle alljärgnevad küsimused.

  • Kas olete oma vanade parteikaaslaste kriitikaga tänases Postimehes erakonna aadressil nõus?
  • Mis Teie arvates on viinud IRLi olukorrani, kus Isamaaliidu staažikad tegijad soovivad luua uue erakonna?
  • Kas näete ka enda tegevuses erakonnajuhina mingeid vigu, mis antud olukorrale kaasa aitasid?
  • Kui mõttekoja liikmed oma plaani ellu viivad, siis kas jääte IRLi liikmeks või liitute lahkujatega?
  • Kui suureks Te hindate tõenäosust, et uus erakond ka teoks saab?

«Mart Laar ei anna selles küsimuses mingeid hinnanguid ega kommentaare. Las asjaosalised selgitavad oma plaane ja perspektiive,» teatas kaitseministri nõunik.

Isamaa ja Res Publica Liidu ühenderakonnas pettunud vanad isamaaliitlased mõlgutavad mõtteid uue partei loomise üle. Uue partei loomise üle arutlejate seas on Tõnis Lukas, Andres Ammas, Andres Herkel, Mart Nutt ja Aimar Altosaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles