Obama loovutas koha senatis

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA uueks presidendiks valitud Barack Obama lahkus senaatori ametist.
USA uueks presidendiks valitud Barack Obama lahkus senaatori ametist. Foto: AP / Scanpix

USA uueks presidendiks valitud Barack Obama teatas pühapäeval, et ta loobub oma kohast senatis, et keskenduda võimu ülevõtmisele Valges Majas.

«Täna lõpetan ma ühe teekonna, et alustada teist,» teatas mustanahaline demokraat kirjalikus pöördumises Illinoisi rahvale, kelle esindamist ta nimetas üheks suuremaks auks oma elus, vahendas Reuters.

«Ma astun senaatorina tagasi, et valmistuda kohustusteks, mis mul hakkavad lasuma meie riigi järgmise presidendina,» teatas ta. «Kuid ma ei unusta kunagi ja jään alati tänulikuks selle suure osariigi meestele ja naistele, kes tegid mu elu avalikus teenistuses võimalikuks.»

Obama otsus tähendab seda, et ta ei osale senaatorina enam ka valimistejärgsel avaistungil, kus ilmselt hakatakse arutama USA majanduse probleeme, samuti raskustes vaevleva autotööstuse olukorda. Tema järglase määrab senatisse Illinoisi kuberner Rod Blagojevich, kes on ka ise demokraat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles