Vähi: piirileppe puudumine takistab Eesti-Vene suhteid

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Vähi.
Tiit Vähi. Foto: Toomas Huik

Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsiooni esimees Tiit Vähi leiab, et kõige suuremaks takistuseks Eesti-Vene suhete paranemisel on piirileppe puudumine.


Vähi selgitas Kuku raadiole, et Eesti-Vene suhetes võiks maha võtta negatiivset retoorikat, kuid kõige suurem takistus on hetkel piirilepe, ning selle takistuse võiks Vähi hinnangul kõrvaldada.

«Võibolla oleks kasulik lisaks välisministeeriumi kontaktidele moodustada valitsustevaheline komisjon või töögrupp, kes arutaks seda suhteliselt laia ja komplitseeritud küsimust,» lisas Vähi.

Küsimusele, millised on Eesti ja Venemaa suhted, vastas Vähi, et suhted pole mitte halvad, vaid need puuduvad üldse, kuna kontaktid tipp-poliitikute ja tipp-tegijate vahel on praktiliselt olematud.

Vähi hinnangul on Eesti ja Venemaa suhted viimase 15 aasta halvimad. «Mõlemad pooled on teinud vigu, kuid Eesti on siiski väikese venna positsioonis, kes kardab. Venemaa püüab omakorda olla suure venna positsioonis, kes end jõuga peale surub.»

Täna toimub Eestis Suurettevõtjate Assotsiatsiooni aastakonverents, kus vaatluse all Eesti-Vene suhted ja olukord Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles