Reformierakond sätib Tarmo Mändi maavanemaks

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rahvaliidu võimupartei Reformierakonna vastu vahetanud Tarmo Mänd jäi riigikogust välja, kuid erakond aitab tal luua pehmet maandumist Läänemaa või Hiiumaa maavanemana.

Riigikogu valimistel 1332 häält kogunud Tarmo Mänd riigikokku valituks ei osutunud ning Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa ringkonnast jõudis parlamenti senine Lääne maavanem Neeme Suur, keda asendab praegu kohusetäitja.

Võimuerakondade vahel on maavanemate suhtes käinud viimastel kuudel hoogsad mõttevangerdused: seni
IRLile kuulunud Lääne maavanema koht läheb sel suvel suure tõenäosusega täitmiseks Reformierakonnale ja Saare maavanema koha saab endale IRL.

Männile on reformipartei koha aga lubanud, selle tagamaad on läinud aasta kevades. Kui sotsid eelmisest valitsusest välja visati, kujunes võimuliidu olukord otsuste langetamisel riigikogus hapraks. Rohelised küll toetasid neid, aga vaja oli kindlaid hääli.

Mänd vahetas Rahvaliidu läinud aasta märtsis Reformierakonna vastu ning sai õige pea ka kahe nõukogu liikmeks – tema valimispiirkonda arvestades olulise AS Saarte Liinid nõukogu liikmeks ja ka Kumu SA nõukogu liikmeks.

Postimehe andmetel kompas Mänd selle suve eel Läänemaa omavalitsusjuhtide seas oma võimalikku toetuspinda, sest enne kui regionaalminister teeb valitsusele ettepaneku maavanema kinnitamiseks, kohtuvad kandidaadid ka omavalitsusjuhtidega.

Suuremat vaimustust kohtamata tekkis aga idee, et kuna praegu on Hiiu maavanemaks reformierakondlane Hannes Maasel, siis võiks teha vangerdusi omade seas. Reformierakond uuriski juunis Hiiumaa omavalitsusjuhtidelt senise maavanema väljavahetamise kohta.    

Mänd ei vastanud eile korduvatele Postimehe kõnedele. Reformierakonna peasekretär Martin Kukk tõdes, et järgmise Lääne maavanema teemal on mõtteid vahetatud. «Kui selleks kandidaadiks on näiteks Hiiu maavanem Hannes Maasel, siis on vaja ka sinna uut maavanemat. Ja kandidaadina on mõned hiidlased pakkunud Tarmo Mändi, kes nende arvates saaks selle tööga hästi hakkama,» ütles Kukk.

Ta lisas, et praegu on tegemist siiski kõigest aruteludega ja maavanemate kohad täidab lõpuks regionaalminister. «Kindlasti arvestab regionaalminister otsuseid tehes ka koalitsioonipartneri arvamusega,» sõnas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles