G4S andis poole aastaga politseile üle 3286 õigusrikkujat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S poevalves.
G4S poevalves. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Turvakontserni G4S töötajad pidasid tänavu esimese poolaasta jooksul kinni ja andsid politseile üle 3286 õiguskorra rikkujat, neist kolm neljandikku tabati poevarguselt.

68 protsenti kõigist rikkujaist ehk 2233 tabati Tallinnas ja pealinna lähiümbruses, teatas turvafirma. Poevargusel vahele jäänuid andis G4S tänavu kuue kuu jooksul politseile üle 2470 korral. Pikanäpumeestele huvi pakkuvate toodete sortiment on lai, kuid jätkuvalt varastatakse kõige sagedamini alkoholi, kosmeetika- ja hügieenitarbeid.

G4S Eesti kaubandusobjektide osakonna juhataja Meelis Keldrema sõnul suvekuudel poevarguste arv alati veidi langeb. «Ilmselt võib selle põhjuseid otsida napist suveriietusest, mille alla on varastatud kraami märksa raskem ära peita. Suve hooaja eripäraks on ka see, et karastusjooke ja jäätiseid kiputakse tarbima veel enne nende eest tasumist. Väikeste laste puhul on selline kärsitus ehk inimlikult mõistetav, kuid täiskasvanud peaksid siiski teadma, et enne tasumist kuuluvad tooted kauplusele,» lisas Keldrema.

Peale poevaraste on G4Si turvatöötajad politseile üle andnud 816 isikut, kes on jäänud vahele avalikku korra rikkumisega, sissemurdmisega või vandaalitsemisega turvafirma valvatavatel objektidel. Poole aasta jooksul sai G4S juhtimiskeskus 424 774 häiresignaali, neist kolmandikul juhtudel vajas olukorra lahendamine patrullekipaaži sekkumist.

«Sissemurdmiste osas on märgata, et vargad on eelistanud rünnata kohti, mis asuvad hõredalt asustatud piirkondades. Andsime politseile üle 53 sissemurdjat, kes tabati tänu kiirele reageerimisele ja pealtnägijate vihjetele,» ütles G4S juhtimiskeskuse juhataja Margus Alamets.

«Lisaks lukkudele aitab hajaasustuspiirkonnas asuvat kodu varaste eest kõige paremini kaitsta valjuhäälne valveseade ning head naabrisuhted kogukonnaga,» lisas Alamets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles