Koerale otsa sõitnud juht jättis looma kraavi surema

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1,5-aastane sõbralik Pontu jäeti kraavi surema.
1,5-aastane sõbralik Pontu jäeti kraavi surema. Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Jalgrattur leidis möödunud nädalal Toilast maanteekraavist liikumisvõimetuna lamanud koera, kes oli saanud autolt löögi. Looma päästmiseks tuleb teda opereerida ning ravikulude katmiseks palub Eesti Loomakaitse Selts inimestelt abi.

Koer viidi Kohtla-Järve varjupaika, kus veterinaari esmasel läbivaatlusel ja röntgenpiltidelt selgus, et 1,5-aastasel sõbralikul Pontul on käpaluumurrud, mis vajavad veterinaari sõnul kiiremas korras opereerimist.

Eesti Loomakaitse Seltsi (ELS) juhatuse liige Tania Selart rääkis, et kuna Kohtla-Järvel ei tehta niivõrd keerulisi ja raskeid operatsioone ning varjupaigal pole ruumipuuduse tõttu võimalik koera pikemalt hoida, on seltsi vabatahtlik valmis koera enda hoole alla võtma, kuid esmajärjekorras on Pontu vaja toimetada Pärnusse Kenno loomakliinikusse, kus tegutsevad väga head ortopeedid. Arstide hinnangul võib operatsioon maksma minna vähemalt 400 eurot.

Selarti sõnul aga ei ole ELSil paraku nii palju raha, et koera ravikulude eest tasuda ning seega paluvadki nad heade inimeste abi, kelle annetuste eest saaksid nad tasuda Pontu operatsioonikulud ning järelravi.

ELS ootab annetusi kontodele SEB pangas 10002019856000 või Swedbankis 221041248998 märksõnaga «Pontu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles