Valitsus vabastab ametist Saare maavanema

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kasemaa
Toomas Kasemaa Foto: Siseministeerium

Valitsus arutab neljapäeval Saare maavanema Toomas Kasemaa teenistusest vabastamist seoses ametiaja lõppemisega.

Regionaalminister Siim Kiisler esitab valitsusele korralduse eelnõu, mille kohaselt vabastatakse Toomas Kasemaa Saare maavanema ametikohalt, sest tema ametiaeg täitub 23. juulil käesoleval aastal.

Regionaalminister on otsustanud nimetada maavanema ametikohale kohusetäitjana kuni kolmeks kuuks või kuni uue maavanema ametisse nimetamiseni Saare maavalitsuse maasekretäri Jaan Leivategija.

Postimees kirjutas täna, et kuigi Rahvaliidu võimupartei Reformierakonna vastu vahetanud Tarmo Mänd jäi riigikogust välja, aitab erakond tal luua pehmet maandumist Läänemaa või Hiiumaa maavanemana.

Võimuerakondade vahel on maavanemate suhtes käinud viimastel kuudel hoogsad mõttevangerdused: seni IRLile kuulunud Lääne maavanema koht läheb sel suvel suure tõenäosusega täitmiseks Reformierakonnale ja Saare maavanema koha saab endale IRL.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles