TLÜ rektor: eelistame tasuta õppe arvestust õppeaasta põhiselt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land
Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land Foto: Peeter Langovits

Kavandatava kõrgharidusreformi üldised suunad on õiged, kuid praeguses eelnõus on palju ebaselgust, milliste meetoditega kavatsetakse neid rahastada ja ellu viia, leiab Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land.

«Üleminek tasuta õppele on tervitatav, kui riik tagab selle kõikidele sisseastumisnõudeid täitvatele sisseastujatele. Eelnõus esitatud lisanduvad 3500 niinimetatud tasuta õppekohta ei ole aga piisavad, tagamaks kõikidele sisseastujatele võimaluse tasuta õppida,» ütles Land Postimees.ee’le.

«Selgusetu on, kuidas riik kompenseerib praegustel riigieelarvevälistel õppekohtadel täiskoormuses õppivate üliõpilaste õpingud. Samuti on selgusetud ülikoolidele tegevustoetuse määramise kriteeriumid,» leidis ta.

«Eelistame tasuta õppe arvestust õppeaasta, mitte semestri lõikes ning mitte nõuda õppekava täitmist 100 protsendi mahus, kuna see võib viia olukorrani, kus eksamite sooritamine on tähtsam kui hinne – see ei soosi kvaliteeti,» märkis rektor.

«Eelnõu menetlemise käigus ootame, et ülikoolid kaasatakse edasistesse aruteludesse, mis puudutavad tegevustoetuste määramise aluseks olevate tulemusnäitajate süsteemi loomist ja rakendamist,» avaldas ta lootust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles