Prokuratuur soovib Narva linnavoliniku vahistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Postimees

Viru ringkonnaprokuratuur taotles kriminaaluurimise alla sattunud Narva linnavolikogu rahanduskomisjoni keskerakondlasest esimehe Fjodor Ovsjannikovi ja ehitusärimehe Gennadi Fanfora vahistamist, kohus võtab selles osas seisukoha neljapäeval.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luugi sõnul uuritakse kriminaalasjaga kahjustava kokkuleppe sõlmimist Narva linnas ehitusvaldkonnas tegutsevate ettevõtete vahel, selle täpseid asjaolusid ja juhtunuga seotud isikute ringi. Prokuratuur on varem avaldanud, et Ovsjannikovi ja Fanfora kinnipidamine on seotud paar nädalat tagasi toimunud Narva abilinnapea Andrei Filippoviga seotud konkurentsikuriteoga

Kaitsepolitsei pidas Ovsjannikov (51) ja Fanfora (42) kinni teisipäeval.

Viru maakohus võttis mai keskel prokuröri taotlusel vahi alla korruptsioonis ja konkurentsikuriteos kahtlustatava Narva keskerakondlasest abilinnapea Andrei Filippovi.

Kohus vahistas lisaks 52-aastasele Filippovile ka ühe kolmest ettevõtjast, kes samas süüasjas on kahtlustuse saanud. Kolme ettevõtjat kahtlustatakse konkurentsikuriteos ning vahi alla võetud 51-aastast Sergeid lisaks ka abilinnapeale altkäemaksu andmises.

Kaitsepolitsei ja Viru ringkonnaprokuratuur menetlevad kriminaalasja, mille raames uuritakse konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimist ehitusvaldkonnas tegutsevate ettevõtete vahel ja altkäemaksu võtmist abilinnapea poolt ning temapoolset konkurentsikuriteole kaasaaitamist.

Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Kalmer Kase sõnul on eeluurimisel seni kogutud andmetele tuginedes tekitatud Narvas ettevõtjate ja abilinnapea koostöös olukord, kus riigihanked võideti teatud ringi ettevõtete poolt. Väljaspool seda ettevõtete ringi olevad ettevõtjad ei pääsenud hangetel osalema.

Äriregistri andmetel kuulub Andrei Filippov (52) alates 1997. aastast Keskerakonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles