Jüri Käosaar: eks poisid korjavad enne tulekut rattad kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Käosaar
Sündinud 1976
Patendifirma Käosaar ja Co juhatuse liige, patendivolinik. Kahe lapse isa.
Kalev Käosaar Sündinud 1976 Patendifirma Käosaar ja Co juhatuse liige, patendivolinik. Kahe lapse isa. Foto: Erakogu

Jüri Käosaare sõnul on pantvangist pääsenud ratturite meeleolu hea, aga enne kojutulekut tahavad nad ka oma varustuse kätte saada.

Pantvangis olnud Kalev Käosaare isa Jüri Käosaare sõnul teavitas välisministeerium neid täna Eesti ratturite vabastamisest, kui olid olemas kindlad andmed, et mehed on Prantsuse saatkonnas Beirutis.

Käosaare sõnul on ta saanud pojaga ka juba rääkida ning meeste meeleolu ja tervislik seisund on väga head. «Kalev oli Kalev,» kommenteeris Jüri Käosaar pojaga täna hommikul peetud telefonivestlust. «Kõigi tervis on hea – ikkagi spordipoisid,» lisas ta.

Mehe sõnul on lähedastele öeldud, et enne kojusaamist tuleb eestlastel käia ka haiglas tervislikul ülevaatusel.

«Rohkem pole meile välisministeeriumist teatatud, aga eks mingid protseduurid tuleb enne läbi teha, enne kui nad koju tulema saavad,» ütles Käosaar. «Eks nad peavad enne ikka rattad ka kokku korjama, sest ma arvan, et nad tahavad Tartus ka veel sõita,» lisas ta.

Välisministeeriumi teatel vabastati täna varahommikul Eesti, Liibanoni ja teiste partnerite koostöö tulemusel Liibanonis röövitud seitse Eesti kodanikku.

MTV Lebanon kirjutas varem, et eestlaste vabastamine leiab aset Chtauras. Tegemist on Bekaa orus asuva linnaga.

Uudisteportaal LBC edastas, et eestlased on heas seisundis. Röövijad vabastasid nad tingimusel, et sündmuskohal ei tohi viibida julgeolekujõudude esindajaid.

Liibanoni siseminister Marwan Charbel ütles, et ei saa kinnitada väiteid, nagu oleks eestlaste vabastamiseks makstud lunaraha.

«Mulle teadaolevalt ei esitatud nende vabastamiseks mingeid nõudmisi,» märkis ta NOW Lebanon vahendusel.

Minister Charbel rääkis Liibanoni telekanalile, et loodetavasti jõuavad mehed Eestisse veel tänase päeva jooksul.

Uudisteportaalile LBC International ütles siseminister, et vabastamine leidis aset intensiivsete diplomaatiliste jõupingutuste tulemusel, tuues esile Prantsusmaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles