President: tere tulemast tagasi koju

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti president Toomas Hendrik Ilves edastas pöördumise, kus ta avaldas austust ja lugupidamist pantvangis olnud kaasmaalastele nende vastupidamise ja tahtejõu eest.

«Samavõrd kummardan nende lähedaste meelekindlusele ja kannatlikkusele,» lisas Ilves.

President tänas ka Eesti riigiametnikke, kes olid seotud selle pantvangikriisi lahendamisega.

«Eriliselt välisministeeriumi, teabeameti ja kaitsepolitsei töötajad. Te näitasite üles ülimat professionaalsust, leidlikkust ning pühendumist,» väitis president.

Ilves tänas ka kõiki Eesti välispartnereid ja sõpru, kelle tegevus aitas kaasa röövitud seitsme eestlase vabastamisele, sest ilma nende abita oleks see kõik sootuks keerulisem olnud.

«Suur õnn ja kergendus on võtta rinnast kollane lint, mis väljendas meie usku ja lootust, et 23. märtsil Bekaa orus röövitud seitse eestlast vabastatakse,» sõnas Ilves «On rõõm öelda meie seitsmele kaasmaalasele – tere tulemast tagasi koju.»

Riigikogu esimees Ene Ergma avaldas heameelt Liibanonis pantvangi võetud eestlaste vabastamise üle täna hommikul.

«Jagame rõõmu nende endi ja nende lähedastega. Oleme tänulikud kõigile, kes andsid panuse selle keerulise olukorra õnnelikule lahendamisele,» ütles Ergma.

Ergma avaldas tunnustust välisministeeriumile ja teistele ametiasutustele, kes tegutsesid läbimõeldult ja edukalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles