Hillary Clintoni karjääri valitsuses võivad nullida abikaasa ärihuvid

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill ja Hillary Clinton
Bill ja Hillary Clinton Foto: AFP / Scanpix

Vaatlejate hinnangul võivad Hillary Clintoni võimalikku nimetamist uueks riigisekretäriks takistada tema abikaasa ärihuvid.

New Yorgi praegusele senaatorile võivad saada saatuslikuks Bill Clintoni rahvusvahelised äritehingud, vahendas CNN.

Ühest küljest teevad Bill Clintoni head suhted teiste riikide liidritega arvatavasti Hillary Clintonist teretulnud isiku saatkondades üle kogu maailma.

Teisest küljest aga pole võimatu, et ekspresidendi huvid globaalses äris satuvad tulevikus konfliktsituatsiooni, põhjustades peavalu uuele välispoliitikajuhile.

«Olen kindel, et teatud teemasid arutatakse ja et need tuleb selgeks teha, vastavate küsimuste esitamine on õigustatud,» ütles Clintonite endine abi ja CNNi kaastööline James Carville.

Rahvusvahelises meedias on pakutud Barack Obamale võitluses demokraatide presidendikandidaadiks saamisel alla jäänud Hillary Clintonit USA uueks välisministriks ja riigisekretäriks.

CNNi allikad on kinnitanud, et Obama meeskond uurib Bill Clintoni rahaasju ja pärast ametiaega sõlmitud tehinguid. Nii püütakse leida igasugust negatiivset informatsiooni, mis võiks ohustada Hillary Clintoni väljavaateid riigisekretäriks saamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles