Oviir: vaesusel on naise nägu

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Oviir
Siiri Oviir Foto: Ander Ilp

Euroopa parlamendis meeste ja naiste võrdse tasustamise arutelul ütles Siiri Oviir, et kuigi võrdset palka lubavad õigusaktid on olemas, pole nad korralikult tööle hakanud.



«Aeg on näidanud, et pelgalt ELi õigusaktide vastuvõtmisega seda probleemi ei lahenda. Naiste ja meeste palgaerinevuse jäikus ja püsivus rõhutab vajadust mitmetahulise poliitika järele, mis on suunatud õigusaktide rakendamisele ning tööturul eksisteeriva segregatsiooniga tegelemisele,» ütles Oviir


Oviiri sõnul on probleemi lahendamiseks vaja poliitikate kogumit, mis õigusaktide määraks ka vastutaja.


«Otsene diskrimineerimine palga osas on kadumas, kuid õigusaktid pole tõhusad selles osas, mis puudutab võrdset tasu võrdväärse töö eest, vajame palkade võrdlusmehhanismide arendamist,» leidis Oviir.

Euroopa Parlament arutas soovitusi meeste ja naiste võrdse tasustamise põhimõtte rakendamisest, Oviir esines kaasraportöörina.

Euroopa Komisjoni uuringutest selgub, et  naised teenivad ELis keskmiselt 15 protsenti vähem kui mehed, Eestis aga koguni 25 protsenti vähem. Euroliidu 27 liikme seas oleme selle näitajaga viimasel kohal, nentis Oviir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles