Prantsuse välisminister: röövitud eestlased on nüüd kindlas kohas

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse välisminister Alain Juppé
Prantsuse välisminister Alain Juppé Foto: SCANPIX

Prantsuse välisministri Alain Juppé sõnul on röövitud eestlased Prantsuse suursaadiku residentsis Beirutis kindlas kohas.

«Mul on väga hea meel, et 23. märtsil Liibanonis Bekaa piirkonnas röövitud seitse eesti kodanikku on vabastatud. Prantsusmaa tunneb kergendust ja rõõmu koos nende perede ja lähedastega,» märkis Juppé.

Tema sõnul jõudsid röövitud eestlased täna hommikul Prantsuse suursaadiku residentsi Beirutis. Nüüd on nad Juppé kinnitusel kindlas kohas ning tänase päeva jooksul ühineb nendega Eesti välisminister.

«Röövimise hetkest peale olin pidevas ühenduses oma ametivenna Urmas Paetiga, kindlustamaks Eestile Prantsusmaa täieliku toetuse selles katsumuses. Ma kinnitasin talle, et teeme kõik võimaliku, aitamaks meie eesti sõpru nii, et nende seitse kaasmaalast saaksid kiiresti vabastatud,» ütles Juppé.

Tänasel Prantsuse rahvuspühal on minister enda sõnul mõtetes ka oma kaasmaalastega, kes on endiselt pantvangis erinevates maailma piirkondades.

«Tahaksin kinnitada nende peredele ja lähedastele, et meie rahvas on solidaarne ning et meie riigi ametkonnad on täielikult mobiliseeritud, et saavutada nende vabastamine,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles