Andres Metspalu: väike riik, aga suudab maailmas käskida

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Metspalu
Andres Metspalu Foto: Margus Ansu / Postimees

Liibanonis  114 päeva pantvangis olnud Martin Metspalu isal Andres Metspalul jagus täna Vikerraadiole antud intervjuus Eesti riigi ja välisministeeriumi kohta vaid tunnustavaid sõnu.

«Midagi ei saa öelda, Eesti riik toimib. Väike riik aga suudab maailmas käskida,» ütles Geenivaramu eestvedaja Andres Metspalu täna Vikerraadio saatele «Uudis+» antud intervjuus.

Mehe sõnul korraldas välisministeerium pantvangikriisi ajal iga kahe nädala tagant omastele kohtumise ja valgustas lähedasi olukorrast nii palju kui võimalik. Metspalu sõnul oli see täiesti piisav, kuna pooleliolevat juhtumit ei olegi võimalik väga põhjalikult kommenteerida.

«Ministeerium selgitas meile asjade käiku. Nad olid analüüsinud kõik need juhtumid läbi, mis olid olnud ja ütlesid, et suure tõenäosusega jääb elu alles. Aga ei tea tingimusi ja aega, vahel on need protsessid kestnud kauem,» sõnas ta.

Metspalu tunnistas ka, et viimane pantvangistajate poolt saadetud video, mida avalikkusele ei näidatud, tegi lähedased murelikuks.
«Nad olid löödud kolme gruppi. Selle video järgi oli olukord üsna trööstitu, mis tegi meid üha kurvemaks,» sõnas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles