Mehed süüdistavad poe turvamehi kiusamises

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks Viljandi meest väidavad, et turvatöötajad kiusasid neid Centrumi keskuses.
Kaks Viljandi meest väidavad, et turvatöötajad kiusasid neid Centrumi keskuses. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ühe viljandlase väitel lukustas turvatöötaja tema ja ta sõbra pühapäeval Viljandi Centrumi kaubanduskeskuse eesruumi ega lubanud lahkuda, turvafirma sõnul ei lastud purjus ja lärmitsevaid mehi poodi.

Viljandlase Germo sõnul oli ta tahtnud pühapäeval pärast kella üheksat õhtul minna Rimisse toitu ostma, kuid turvamees takistas teda ilma mingi selge põhjuseta poest väljumast ning lukustas keskuse välisukse, kirjutab

Sakala

. Mehe kinnitusel pääses ta välja alles siis, kui ise politsei kohale kutsus.

Viljandlase sõnul käis ta tol õhtul Rimis kaks korda. Teisel korral ei lubanud turvamees kaht sõpra kassadest edasi ega lasknud neid ka poest välja.

«Sõber käis mul küll poes ringi, aga mind välja ei lubatud,» rääkis ta. Et välja saada, olevat mees kolm korda helistanud politsei lühinumbril 110 ja palunud korrakaitsjatel appi tulla.

Kolmandat korda politseisse helistades lubas mees suure aknaklaasi puruks lüüa. «Siis oli politsei paari minutiga kohal ja aitas mu välja,» sõnas ta.

Turvafirma Securitas kohaliku juhi Ülo Kesanurme sõnul takistas turvatöötaja purjus ja lärmavaid mehi kauplusesse sisenemast ning andis nad üle politseinikele. Ühel mehel mõõdeti 0,4-promilline joove ning tema kaaslasele tehtud test näitas 1,5-promillist joovet.

Samuti kinnitas turvafirma esindaja, et politseinikud tulid sündmuskohale hoopis turvatöötaja kutse peale.

Viljandlane lubas juhtunu kohta politseile avalduse teha, politsei pressiesindaja Agu Lalli sõnul saavad korrakaitsjad sündmust kommenteerida pärast avalduse laekumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles