Kraavi surema jäetud koera ravimiseks annetati rekordiliselt suur summa

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1,5-aastane sõbralik Pontu jäeti kraavi surema.
1,5-aastane sõbralik Pontu jäeti kraavi surema. Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Eesti Loomakaitse Seltsi ja Postimees.ee üleskutsele toetada Ida-Virumaal auto alla jäänud ja kraavi surema jäetud Pontu ravimist vastas üle 750 inimese, kes annetasid koera jaoks üle 11 500 euro.

Eesti Loomakaitse Seltsi (ELS) juhatuse Liige Tania Selart rääkis Postimees.ee´le, et kui tavaliselt laekub abistamiskampaaniate korral annetusi pigem vajamineva summa ulatuses või isegi vähem, siis esmakordselt ELSi ajaloos laekus annetusi nii suures summas.

«Oleme väga liigutatud, et Eestis on nii palju hoolivaid inimesi, kes appi tõttasid. Täname kõiki, kes Pontu ravimiseks rahalise annetuse tegid või ka muul viisil toetust väljendasid,» lausus Selart.

Laekunud annetustega saab selts tema sõnul katta Pontu operatsiooni, järelravi, transportimist ja muid koera abistamisel tekkivaid kulusid.

Pärnus asuva Kenno loomakliiniku arstid tuvastasid Pontul reie ristluumurru ning täna tehti koerale juba ka operatsioon. Arstide sõnul võtab koera paranemine pärast operatsiooni aega ligi kaks kuud ja paranemisprognoos on esialgsel hinnangul hea. Pärast tervenemist hakkab selts koerale uut kodu otsima.

Kuna annetusi laekus rohkem kui Pontu abistamiseks kulub, on ELSil Selarti sõnul võimalik tõhusamalt toetada ka Eesti varjupaikades viibivaid koeri, kes vajavad ravi või muid veterinaarseid protseduure. Abivajavatest loomadest saab igaüks märku anda ELSi infotelefonil 526 7117 või e-maili teel info@loomakaitse.ee.

Selarti kinnitusel jõuab iga päev seltsini erinevaid teateid koertest, kassidest ja teistest loomadest ja lindudest, kes vajavad abi.

Tänu annetustele saab ELS iga kuu abistada umbes 40-80 looma. Selts toetab abivajavate loomade ravi ja teisi veterinaarseid protseduure, mille hulka kuuluvad operatsioonid, steriliseerimine ja kastreerimine, vaktsineerimine, kiipimine jm. Samuti jagab ELS toiduabi hätta saatunud loomade heaks.

«Hulkuv loom on alati potensiaalne õnnetuse ohver. Kõigil loomaomanikel palume lemmikud hoida oma territooriumil ja teavitada omapäi liikuvatest neljajalgsetest,» pani Selart inimestele südamele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles