Eestlaste vabastamine oli liibanonlastele väga tähtis

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanonis röövitud seitse eestlast videolõigus. Tagareas seisavad (vasakult) Madis Paluoja, August Tillo ja Martin Metspalu; esireas
Priit Raistik, Jaan Jagomägi, Kalev Käosaar ja Andre Pukk.
Liibanonis röövitud seitse eestlast videolõigus. Tagareas seisavad (vasakult) Madis Paluoja, August Tillo ja Martin Metspalu; esireas Priit Raistik, Jaan Jagomägi, Kalev Käosaar ja Andre Pukk. Foto: Reuters/ScanPix

Portaali Lebanon Files, kuhu saadeti esimene kiri eestlaste röövimise kohta, juht Rabih Haber rääkis Postimehele, et eestlaste vabastamine oli liibanonlastele väga tähtis.

«Liibanoni inimesed on kõik väga uhked ja õnnelikud, et eestlased vabastati, sest see juhtum on haavanud nii eestlaste kui liibanonlaste peresid,» lausus Haber, kelle hinnangul on see liibanonlaste jaoks plekk. Siiski olevat kõik sarnased juhtumid leidnud Liibanonis alati õnneliku lõpu.

«Olukorra lahenemine oli meile kriitiliselt tähtis, sest liibanonlased on rahumeelsed inimesed,» ütles ta. Samas tunnistas Haber, et vabastamine parandab riigi äsja ametisse asunud valitsuse imagot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles