Jalgratturid asusid Eesti poole teele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul jõudsid Eesti ratturid Liibanoni pealinna Beirutisse Prantsusmaa saatkonda, kus nad üliõnnelikena rõdult fotograafidele lehvitasid.
Eile hommikul jõudsid Eesti ratturid Liibanoni pealinna Beirutisse Prantsusmaa saatkonda, kus nad üliõnnelikena rõdult fotograafidele lehvitasid. Foto: AFP/SCANPIX

Eile õhtupoolikul Beirutisse suundunud Estonian Airi erilennuk on koos seitsme Liibanonis vabastatud eestlasega tagasiteel Tallinnasse. Lennuk jõuab Tallinna lennujaama kell 3.45 hommikul.

Välisminister Urmas Paet kohtus äsja Beirutis ka Liibanoni peaministri Najib Mikatiga. Välisminister tänas kohtumisel Liibanoni juhte ja ametivõimude esindajaid koostöö eest Liibanonis röövitud seitsme Eesti kodaniku vabastamisel. Peaminister Mikati sõnul on see rõõmupäev ka Liibanoni ühiskonnale.

Välisminister Paeti sõnul on Eesti väga tänulik ka kõigile teistele partneritele, kes Liibanonis röövitud eestlaste vabastamiseks koostööd tegid ning erineval moel Eestit abistasid ja toetasid.

«Lisaks Liibanonile ja piirkonna riikidele sooviksin eriliselt tänada Prantsusmaad ja Saksamaad osutatud abi eest, samuti oleme tänulikud Ameerika Ühendriikidele ja Türgile,» ütles Paet.

«Koostöö oli edukas ka Suurbritannia, Rumeenia, Euroopa Liidu esinduse, Norra, Rootsi, Kasahstani, Hollandi, Itaalia ja Araabia Ühendemiraatidega, samuti Venemaa, Soome, Slovakkia, Tšehhi, Küprose ja Bulgaariaga,» lisas ta
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles