Simmi spioonilugu kogub välismeedias uusi detaile

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Simm
Herman Simm Foto: Eero Barndõk

Briti meedias ilmus täna kaks uut käsitlust Herman Simmi spiooniskandaalist, kus väidetakse näiteks, et Simm sai Vene luurelt miljoneid dollareid.


Viimane väide pärineb Suurbritannia lehe Daily Telegraph veergudelt, kus Simmi uurimist kirjeldades allikatele viitamata kirjutatakse ka, et mees sattus kahtluse alla pärast mereäärse suvila ja kauni Tallinna äärelinna villa ostmist. 

Telegraph kirjutab veel, et NATO pelgab, et Simm võib olla jõudnud saladuste juurde tuua ka teisi Venemaa heaks töötavaid spioone.

Teine briti väljaanne, Daily Mail, kirjutab, et Simm oli tuntud kui «hispaanlane», kuigi varem on seda hüüdnime pakutud Simmi kontaktisikule, kes väidetavalt omas Hispaania passi.

Mõlemad lehed kasutavad Saksa ajakirjas Spiegel ilmunud saksa valitsusametniku hinnangut olukorrale: «Katastroof». Samuti tsiteeritakse riigikogu liiget Jaanus Rahumägit, kes kardab, et Simm võib olla põhjustanud «ajaloolist kahju».

Eesti Ekspressi ajakirjanik Argo Ideon arvab oma ajaveebis, et vähemalt Daily Maili artikkel on ilmselt eeskujudelt nagu Spiegel vigaselt maha kirjutatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles