Kuivale maale ihkavad meremehed paisutavad piiririkkujate nimekirja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Passikontrollita pääsevad riiki vaid fauna esindajad.
Passikontrollita pääsevad riiki vaid fauna esindajad. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Eesti sadamates randunud meremehed, kes viisa puudumisest hoolimata soovivad kuivale maale uudistama tulla, paisutavad piiririkkujate nimekirju.

Politsei- ja piirivalveameti teatel saadeti näiteks üleeile, 13. juulil piiril tagasi 13 välismaalast.
«Tegemist oli nagu enamike seda laadi juhtumite puhul Eesti sadamatesse saabuvate laevade meeskonnaliikmetega, kellel puudusid kas viisad Eestisse sisenemiseks (11 Filipiini Vabariigi kodanikul) või kellele oli kehtestatud Schengeni sissesõidukeeld (1 Bosnia-Hertsegoviina kodanik),» selgitas Urmo Kohv politsei- ja piiriametist.

Tema sõnul on tegemist suhteliselt tavapärase juhtumiga, kus kolmandate riikide meremehed soovivad tulla laevalt maha ja minna näiteks linna uudistama, kuigi neil pole Eestisse sisenemiseks nõutavat viisat.


«Sarnaste juhtumite puhul on tegemist piirivalvurite jaoks tavapärase ning igapäevase tööga ja midagi erilist sellistes numbrites pole,» kinnitas ta. Üle 80 protsendi piirilt tagasisaatmise juhtumitest on seotud kolmandate riikide kodanikest meremeestega ning Kohvi kinnitusel puudub sellistel juhtumitel seos näiteks ebaseadusliku sisserände katsetega.


13. juulil oli ainuke piirilt tagasisaadetud isik, kes polnud laevameeskonna liige, Luhamaa piiripunkti kaudu Eestisse siseneda sooviv Ukraina kodanik, kellel puudus kehtiv Schengeni viisa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles