Ilves tänas Liibanoni riigipead ja ametnikke hea koostöö eest

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves.
Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves. Foto: Peeter Langovits

President Toomas Hendrik Ilves helistas täna Liibanoni riigipeale Michel Sleimanile ning tänas teda ja tema kaudu kõiki Liibanoni ametnikke, kes olid seotud pantvangistatud seitsme Eesti kodaniku vabastamisega.

«Professionaalne ja asjalik koostöö, mida enam kui 100 päeva kestel osutasid Eestile ja meie liitlastele Liibanoni erinevad riigiasutused, lõppes eestlaste eduka vabastamisega eile hommikul ning nende koju naasmisega,» ütles president Ilves.

«See on kokku sadade inimeste, kes asusid väga erinevates riikides, tõhus ja sihipärane töö, mis võimaldas pantvangistatud Eesti kodanikel taas oma lähedastega kohtuda. Ma tänan kõiki Liibanoni ametnikke, kes olid selle kriisi lahendamisega seotud. Palun andke neile edasi Eesti ülim tänu,» sõnas president.

Ilves saadab kirjad oma tänusõnadega ka Prantsusmaa presidendile Nicolas Sarkozyle, Saksamaa kantslerile Angela Merkelile ja Türgi presidendile Abdullah Gülile.

«Tegu on suurepärase näitega riikidevahelisest solidaarsusest, mida Eesti ei unusta,» kirjutab president Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles