SDE kinnitas toetust Toomas Hendrik Ilvesele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves ja Sven Mikser Nelijärvel.
Toomas Hendrik Ilves ja Sven Mikser Nelijärvel. Foto: Andres Mandre

Täna Nelijärvel kogunenud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) volikogu toetas otsust seada augustis toimuvatel presidendivalimistel üles Toomas Hendrik Ilvese kandidatuur ja hääletada tema poolt.

«Presidendina on Toomas Hendrik Ilves käitunud nagu hea jalgpallikohtunik, kes pole pidevalt ise teleekraanil esinenud, vaid vaikselt ja kindlalt sundinud poliitikuid mängureeglitest kinni pidama,» rääkis erakonna esimees Sven Mikser. «Meie hinnangul on ta põhimõttekindel demokraat, keda saab võrdväärselt usaldada nii põhiseaduse kui põhivabaduste kaitsel. Inimeste väärikuse ja elukvaliteedi on ta alati seadnud kõrgemale makromajanduslikust statistilisest edust. Kuigi president on parteideülene institutsioon, on talle sarnaselt sotsiaaldemokraatidega olulised ühiskonna sidusus ja solidaarsus,» vahendas erakonna pressiesindaja Mikseri sõnu.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogu tunnustas Toomas Hendrik Ilvese senist tööd presidendina ning kutsub ka teisi riigikogus esindatud erakondi toetama tema valimist riigipeaks.

President Ilves kinnitas volikogu ees valmisolekut teenida Eesti riiki ka järgmised viis aastat oma parimas tahtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles