Kapo sai Liibanoni kriisist hindamatu kogemuse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapo komissar Andres Kahar.
Kapo komissar Andres Kahar. Foto: Peeter Langovits

«Kaitsepolitseile on Liibanoni pantvangikriis olnud professionaalses mõttes loomulikult hea ja praktiline kogemus, sest sedalaadi juhtumitega pole meil olnud varem tegemist,» ütles kaitsepolitseiameti komissar Andres Kahar.


Kahari sõnul on nii laia rahvusvahelist koostööd tulnud küll korra ka varem teha. Ta tuletas meelde Herman Simmi juhtumit. «Aga maailma selle piirkonnaga pole me varem otseselt tegelenud,» lausus komissar.

Kaitsepolitsei jaoks on rahvusvaheline koostöö samas igapäevane. «Ilma niisuguse koostööta ei ole kas või terrorismivastases võitluses kuidagi võimalik tänapäeva maailmas hakkama saada,» lausus Kahar. «Meie igapäevast tegevust avalikkus ei näe ja Liibanoni juhtum tõi selle suurelt esiplaanile.»

Kapo komissari sõnul peaks eesti rahvas õnnelikult lõppenud pantvangikriisi taustal nägema, et NATOsse, Euroopa Liitu ja ka teistesse rahvusvahelistesse organisatsioonidesse kuulumine pole lihtsalt niisama, vaid see ongi meile kasulik. «See täiesti toimib ja pole ainult tühi jutt. Meid toetasid nii liitlased rahvusvahelistest organisatsioonidest kui ka mujalt riikidest.»

Kahar tõdes, et professionaalses mõttes on niisuguses laiaulatuslikus protsessis osalemine kaitsepolitseinikele kindlasti ka huvitav võimalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles