Kahtlus: lambaid võis murda ka hulkuv koerakari

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Ennok

Keskkonnaameti hinnangul ei saa täiesti kindel olla, et mõne päeva eest Saaremaal Mustjala vallas Paatsa külas lambakarjas jõhkra tapatöö süüdlasteks on hundid.

Keskkonnaameti jahinduse peaspetsialisti Jaan Ärmuse sõnul ei saa selles sada protsenti kindel olla, kuna sealsetes metsades on nähtud ka hulkuvaid koeri. Huntide arv Saaremaal on tema sõnul seisnud stabiilsena hulk aastaid ja varem selliseid murdmisi ei ole esinenud, kirjutas Saarte Hääl.

«Murdmise jäljed on iseloomulikud hundile, aga välistada ei saa, et metsas elavad koerad on õppinud murdmise selgeks,» selgitas Ärmus.

Alates 2001. aastast on tema sõnul Saaremaal loendatud ühtekokku kolm hunti ja järglasi ei ole neil nähtud. Küll aga ilmusid kaks aastat tagasi Saaremaa metsadesse neli koera ja alates sellest ajast on ette tulnud ka lammaste murdmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles