Atonen: hoiatasin isamaaliitlasi juba ühinemise eel statistirolli eest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Atonen.
Meelis Atonen. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ettevõtja ja reformierakondlane Meelis Atonen meenutas, et hoiatas Isamaaliidu ja Res Publica ühinemise aegu päris mitmeid tänaseid nn «kampsuneid» isiklikult, et kui selle liidu teete, siis ühel hetkel olete seal statistid.

«Kas nad olid siis nii sinisilmsed?» imestas Atonen Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Uus partei ei teki vaid lahedatest inimestest, kes koos käivad, selleks on vaja managementi. Kes oleksid need jõud, kes neid toetama hakkaksid, kes oleks see vedru, kes hakkaks uut parteid kui struktuuri üles ehitama? Loetletutest pole keegi selline inimene,» leidis Atonen.

«Praegu käib oma partei sees positsioonide pisutki kaitsmine ja endale mingigi hääleõiguse taotlemine olukorras, kus nad on jäetud täiesti mängust välja. Ja nii kurb kui see ka pole, ma ei näe mingitki perspektiivi uue partei tekkeks,» tõdes Atonen.

«Nad peaksid kedagi väga tummist suutma üle osta, aga poliitadministraatoreid Eestis turul väga üle ei ole,» nentis ekspoliitik.

«Tõnis Lukas ju mõni kuud tagasi oli veel minister, seitse aastat minister, ta ei nurisenud mitte kriipsugi, tal polnud etteheiteid erakonnademokraatiale, mitte mingisuguseid,» leidis ettevõtja Rein Kilk.

«Rahulolematus tekkis sellest päevast, kui selgus, et ta ei saa ministriks. Ta oli väga rahul selle liitumisega, kuni ta ministrikohal oli,» meenutas Kilk.

«Kui Isamaa esimene jagunemine toimus, kui tagatuba lagunes, siis hakati ka äkki ideaalidest rääkima, siis tegid seda Hallaste ja Kannik. Ideaaliks oli siis parempoolne erakond, mis liitumiste teel on tänaseks sotside osa,» meenutas Kilk.

«Aga selles seltskonnas oli ka Kaido Kama, tema polnud mingi poliitilise mängu tõttu Hallaste ja Kanniku pundis, talle tõesti ei meeldinud teatud suundumused Laari meeskonnas. Talle ei meeldinud, kui ma õigesti mäletan, jaanusreisnerlikud ja tiitargelikud toetajad ja asjad – seal ma nägin üllast aadet ja siingi ei tohi kõiki neid «kampsuneid» pidada sellisteks, et vot mul ei ole enam kohta päikese all ja ma selle tõttu olen rahulolematu. Ma usun, et nende hulgas on ka väga tõsine rahulolematus sellega, mida erakonnas tehakse,» leidis Meelis Atonen.

«Aga sellele oleks tulnud mõelda juba ühinedes, et meil ei ole selle Res Publicaga sellist ühist vaimsust,» nentis Atonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles