Rahvusvaheline koostöö kriminaalasjades kasvab

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Riigiprokuratuuri statistikast selgub, et rahvusvaheline koostöö kriminaalasjades kasvab riikide vahel aasta-aastalt üha enam.

Riigiprokurör Eve Oleski kinnitusel näitavad seda nii riiki tulevate õigusabitaotluste kui riigist väljaminevate taotluste arv, teatab ERR uudisteportaal.

Oleski sõnul esitas Eesti nii möödunud aastal kui ka selle aasta esimesel poolaastal kõige enam õigusabitaotlusi Saksamaale ning Eestisse saabuvate taotluste arvult on esirinnas Soome, järgnevad Läti ja Saksamaa.

Eesti on esitanud õigusabitaotlusi sellistele Eestist kaugetele jäävatele riikidele nagu USA, Liibanon ja Süüria, Egiptus ning Eesti on saanud kaugemaid taotlusi USA-st ja Egiptusest.


Riigiprokuratuur sai eelmisel aastal välisriikidelt kokku 685 taotlust ning tänavu esimesel poolaastal juba 377 taotlust, Eesti ise esitas eelmisel aastal välisriikidele 260 ja tänavu esimesel poolaastal 145 taotlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles