Vanglaametniku eriala vastu läbi aegade suurim huvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia hoone Tallinnas Pirital.
Sisekaitseakadeemia hoone Tallinnas Pirital. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Sisekaitseakadeemia korrektsiooni ja vanglaametniku erialale oli sel aastal läbi aegade suurim konkurss, eelmise aastaga võrreldes laekus mõlemale erialale üle kahe korra rohkem kandideerimisavaldusi.

Rakenduslikku kõrgharidust pakkuv korrektsiooni eriala on viimastel aastatel üha suuremat populaarsust kogunud ning sel aastal oli konkurss 4,3 soovijat kohale, teatas justiitsministeerium. Huvi kasvas ka keskhariduse baasil antava vanglaametniku kutsehariduse vastu.

Korrektsiooni eriala õppekavas on aineid õigusainetest kuni psühholoogiani välja, lisaks praktiline õpe. Oluliseks teguriks on kindlasti ka õppuritele makstav stipendium, mille suuruseks on vähemalt 260 eurot.

Aasta kestev vanglaametniku kutseõpe, mis lõpetamisel annab kutsekeskhariduse, on justiitsministeeriumi hinnangul sisseastujatele atraktiivne tänu õppe praktilisusele ja õppevormide paindlikkusele. Lisaks peavad sisseastujad oluliseks plussiks ka tasuta toitlustamist ja õpinguteaegset majutust.

Vanglaametnikele esitatavaid nõudeid on viimastel aastatel oluliselt rangemaks muudetud. Ametnikele on kehtestatud kehalised katsed, tõstetud atesteerimisnõudeid erivahendite kasutamise ja õiguslike teadmiste osas. Töölevõetavatelt ametnikelt nõutakse keeleoskust C1 tasemel (vastab ligikaudu varem kehtinud jaotuse järgi kõrgtasemele), ametisolevatelt ametnikelt, kes täna võivad töötada B2 tasemega, hakatakse C1 taset nõudma 2013. aasta veebruariks. Samuti peavad vanglaametnikud töölevõtmisel läbima põhjaliku taustakontrolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles