150 kaheksanda klassi õpilast said riigilt sülearvutid

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitund sülearvutitega Gustav Adolfi Gümnaasiumis. Haridusminister Tõnis Lukas ja emakeele õpetaja Inga Laidna.
Koolitund sülearvutitega Gustav Adolfi Gümnaasiumis. Haridusminister Tõnis Lukas ja emakeele õpetaja Inga Laidna. Foto: Mihkel Maripuu

Haridus- ja teadusministeerium jagas 150-le kaheksanda klassi õpilasele tasuta sülearvutid, et uurida nende kasutamise mõju õppetööle ja tervisele.


Uuringuprojektis «Sülearvutid õpilastele» osalevad viie eri tüüpi kooli kaheksanda klassi õpilased, kes Tiigrihüppe Sihtasutuse korraldatud konkursil välja valiti.

Need koolid on Gustav Adolfi gümnaasium (eestikeelne linnagümnaasium), Jõhvi vene gümnaasium (venekeelne linnagümnaasium), Kose gümnaasium (maagümnaasium), Roosna-Alliku põhikool (maapõhikool) ja Tartu Hiie kool (kool erivajadustega lastele).

Välja valitud koolides said kaheksanda klassi õpilased oma kasutusse turvatunnuste ja spetsiaalse tarkvaraga varustatud sülearvutid.

«Suurt osa õpilase koolikotis olevatest raamatutest hakkab tulevikus asendama kerge ja mugav arvuti. Soovime teada saada, millised on sellega seoses tekkivad uued võimalused, ohud, väljakutsed ja mõjud,» põhjendas haridusminister Tõnis Lukas uuringu vajalikkust.

Lukase sõnul oli konkursil osalemise eelduseks, et projektis osalevatel koolidel on hea internetiühendus ja õpetajad on aktiivsed infotehnoloogia kasutajad.

Projektis osalevates koolides jälgivad uuringu korraldajad aasta jooksul kohapeal õppetegevust. Iga kuu lõpus täidavad õpilased, nende aineõpetajad ja koolijuht küsimustiku möödunud kuu kohta.

Spetsiaalse tarkvara abil analüüsitakse õpilaste kasutuses olevate sülearvutite kasutusstatistikat.

Uurimisrühm jälgib arvutite kasutust ja mõju koolides 2008/2009. õppeaastal ning esitab töö tulemuse 2009. aasta sügiseks.

Uuringut korraldab Tartu Ülikool, selle läbiviimist juhib haridusteaduskonna pedagoogikaosakonna juhataja Piret Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles