Riigikogulaste Hiina sõit jääb taas ära

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiibeti lipp.
Tiibeti lipp. Foto: AP/ Scanpix

Riigikogu Tiibeti toetusrühma esimehe Andres Herkeli kinnitusel teatas parlamendi Tiibeti toetusrühma Hiina visiidi korraldaja (China People’s Foreign Affairs Institute) visiidi edasilükkamisest määramatuks ajaks. Ka aasta tagasi jäi saadikute sõit sinna ära.

«Korraldava organisatsiooni sõnul on kahetsusväärne, et nii kauges ettevalmistusjärgus visiit ära jääb,» teatas riigikogu Tiibeti toetusrühma esimees Andres Herkel.

Tema sõnul on toimunut lihtne seostada eesseisva dalai-laama Eesti-visiidiga, kuid samas ei ole mõtet spekulatsioonidega ka liiga kaugele minna.

Herkeli sõnul teadsid Hiina-poolsed korraldajad Hiina Välispoliitika Instituudist väga hästi, et dalai-laama augusti teisel poolel Eestisse tuleb.

«Teiseks oli Eesti saadik Hiinas Andres Unga juba aasta tagasi jõudnud väga kaugele sarnase visiidi korraldamisega riigikogu eelmise koosseisu liikmetele ja ka siis jäi visiit Hiina poole meelemuutuse tõttu ootamatult ära,» sõnas ta.

Kui toona olid paika pandud sõidu kuupäevad, siis seekord jõuti juba delegatsiooni moodustamiseni ja isegi lennupiletite tellimiseni.

Riigikogu Tiibeti toetusrühma ja Eesti-Hiina parlamendirühma esindajate visiit Hiina Rahvavabariiki ja Tiibetisse pidanuks toimuma 30. juulist kuni 7. augustini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles