Eesti saab Shanghai EXPO-l tuhande ruutmeetrise paviljoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2010. aasta EXPO toimub Shanghais
2010. aasta EXPO toimub Shanghais Foto: Corbis / Scanpix

Eesti osaleb Hiinas Shanghais 2010. aastal toimuval EXPO-l 1000 ruutmeetrises paviljonis, mille ümbruses on teiste Põhjamaade väljapanekud.

EXPO2010 peakomissar Hua Junduo ja Eesti EXPO peakomissari suursaadik Toomas Tiivel sõlmisid Hiinas Shanghais lepingu, millega Eesti kinnitas oma osalemist EXPO-l.

Eestile eraldati 1000-ruutmeetrine paviljon, mille naabriteks on Põhjamaad - Rootsi, Soome, Island, Norra ja Taani.

Peakomissar Tiiveli sõnul on lähikuudel kavas välja kuulutada ekspositsiooni ja arhitektuuri konkurss, parimad lahendused valitakse välja 2009. aasta kevadel ning ehitustöödega alustatakse tuleval suvel.

2010. aastal 1. maist 31. oktoobrini kestva EXPO teema on «Parem linn, parem elu».

Maailmanäituse jaoks on Shanghais 5,28 ruutkilomeetri suurune ala Huangpu jõe ümbruses. Näitusel osalevad 183 riiki ja 45 rahvusvahelist organisatsiooni, oodatakse ligi 70 miljonit külastajat.

Eesti riigi eesmärgid EXPO-l on riigi üldine tutvustamine ja Eesti kui reisisihi reklaamimine. Lisaks on oluline ka majandussuhete elavdamine: EXPO on Eesti ettevõtetele parim võimalus kontaktide loomiseks kiiresti arenevas Aasias, teatas Tiivel.

Eesti osalemise 2010. aasta EXPO-l otsustas valitsus möödunud aasta 13. septembril.

ARHIIV! Eesti valmistub 2010. aasta maailmanäituseks

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles