Rahvusringhääling venekeelsest diskussioonisaatest ei loobu

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Tomberg
Hanno Tomberg Foto: Marina Puškar

Rahvusringhääling ei loobu venekeelse diskussioonisaate tegemisest, kuigi rahvastikuministri büroo otsustas samatüübilise saate tellida konkurentidelt.

Rahvusringhääling peab oluliseks venekeelseid saateid ja nende mahu kasvatamist oma programmis, ütles rahvusringhäälingu juhatuse liige Hanno Tomberg.

«Rahvastikuministri büroo praegune otsus meie tegemisi selle juures otsustavalt ei kõiguta,» kinnitas ta.

Tombergi sõnul on alates järgmise aasta jaanuarist ETV-2 programmis omaette venekeelsete saadete vöönd. «See tähendab venekeelse «Aktuaalse kaamera» paremale vaatamisajale viimist, saate pikendamist ja sisukamaks muutmist,» tõi ta näiteid.

Lisaks on  kavas ka regulaarne venekeelne diskussioonisaade, mis jõuab eetrisse juba jaanuarikuus. 

Tema kinnitusel on kavva võetud ka venekeelsete temaatiliste saadete tootmine ning ETV rikkaliku arhiivi kasutamine. Telejuhi sõnul on kõigeks selleks ka rahvusringhäälingu eelarves raha olemas.

«Rahvusringhäälingu käest oodatavate ülesannete täitmisel, sh ka venekeelsele elanikkonnale mõeldud saadete tootmiseks, on oluline, et ETV kahe kanali rahastamine jätkub ka tulevikus,» teatas Tomberg ja toonitas, et kahe telekanaliga on ERRil võimalus paremini katta erinevate rahvastiku- ja huvigruppide ootusi ning teha kõigile nauditavat programmi.

Tombergi kinnitusel jagab rahvusringhääling arvamust, et venekeelsele elanikkonnale tuleb pakkuda saateid emakeeles, püüdes neid järjest rohkem kaasata ka ühisesse inforuumi.

«Venekeelse elanikkonna huvi ETV saadete vastu kasvab koos suurte spordivõistlustega ning kogu rahvale oluliste sündmuste nagu laulupeo ja iseseisvuspäeva paraadi ülekandmisel. Püüame ka neid võimalusi kahe telekanaliga 2009. aastal ära kasutada,» lisas ta.

Rahvusringhäälingu teatel on täna ETV2-e vaatamise võimalus 95 protsendil muukeelsest elanikkonnast (september 2008) ja ainult alla 60 protsendil eestikeelsest elanikkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles