Ka Läti esitas Austriale noodi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile avaldati Vilniuses Austria saatkonna ees meelt.
Eile avaldati Vilniuses Austria saatkonna ees meelt. Foto: SCANPIX

Ka Läti esitas täna Austriale noodi seoses Vilniuse veresaunas Nõukogude üksust juhtinud Mihhail Golovatovi vabastamisega, teatas täna oma esimest presidendivisiiti Leetu alustanud Läti president Andris Bērziņš.


«Ma toetan teie riigi lähenemist ja seisukohta täielikult,» vahendas Bērziņši sõnu leedulastele uudistevõrk ELTA. «Läti välisminister kutsus täna välja Austria suursaadiku ja andis üle vastavateemalise noodi.»

Bērziņši sõnul usub ta, et Läti mõistab praegu Leedu olukorda kõige paremini. Temaga koos pressikonverentsi andnud Leedu riigipea Dalia Grybauskaite tänas Lätit mõistmise ja solidaarsuse eest.

«Me oleme kaks rahvast väga sarnaste kogemustega nendest jaanuaripäevadest ning me mõistame suurepäraselt inimsusevastase kuritöö ja Austrias kahetsusväärsel kombel langetatud otsuste tähendust,» lausus Grybauskaite.

Äsja Läti riigipeaks vannutatud Bērziņši täna alanud külaskäik Leetu on tema teine visiit presidendina. Esimese tegi ta möödunud nädalal Eestisse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles