Ka Paet kutsus Austria saadiku aru andma

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedulased Austria saatkonna ees Mihhail Golovatovit kujutavate plakatitega meelt avaldamas.
Leedulased Austria saatkonna ees Mihhail Golovatovit kujutavate plakatitega meelt avaldamas. Foto: SCANPIX

Vilniuse veresaunaga seotuses süüdistatava KGB agendi vabaks laskmine tekitab arusaamatust ka Eesti välisminister Urmas Paedis, mistõttu kutsub ta Austria suursaadiku enda juurde aru andma.

Paet ütles Postimehele, et Austria suursaadik on kutsutud tänaseks välisministeeriumisse, et saada juhtumi kohta paremat ülevaadet.

Tema sõnul on arusaamatu, kuidas nii ränkades kuritegudes süüdistatav isik nagu Mihhail Golovatov nii lihtsalt uuesti vabadusse lasti. «See teade oli halb üllatus,» sõnas Paet.

Välisministri sõnul kirjutas ta koos Läti ja Leedu kolleegidega eile Brüsselis alla kirjale, mis on lähetatud Euroopa Komisjonile ning teistele ELi välisministritele.

Kiri kirjeldab seda, milliste kuritegudega seoses Golovatovit taga otsitakse ja väljendab samuti arusaamatust, miks kinnipeetud mees nõnda hõlpsalt vabastati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles