Liibanoni pantvangikriisi lahendamise käigus hukkus inimene

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanonis Bekaa orgu Zahle linna viiv maantee.
Liibanonis Bekaa orgu Zahle linna viiv maantee. Foto: Raigo Pajula

Liibanon on jätkuvalt huvitatud eestlaste pantvangikriisi uurimises, sest juhtumi käigus sai surma üks Liibanoni julgeolekuohvitser, rääkis välisminister Urmas Paet.

Märtsis Liibanonis röövitud eestlased on läinud reedest saadik tagasi kodus, kuid juriidiliselt ja kriminaaluurimise jaoks juhtum veel lõppenud pole, vahendab ERR Uudised.

Paeti sõnul on juhtumi uurimine ennekõike Liibanoni uurimisorganite käes, kuna kuritegu pandi toime Liibanoni territooriumil ning Eesti õiguskaitseorganid ja teenistused saavad osutada vaid kaasabi.

Liibanoni uurimisorganid eestlaste röövijaid veel avastanud ei ole, küll aga inimesi, kes kuriteo korraldajate käske täitsid.

Välisminister lisas, et kindlaid tähtaegu juhtumi lahendamiseks ei ole, kuid tulemust on oodata siis, kui leidub piisavalt informatsiooni selle kohta, kes on kuriteo taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles