IMF laenab Islandile 2,1 miljardit dollarit

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmapank (vasakul) ja Rahvusvaheline valuutafond (keskel ja paremal).
Maailmapank (vasakul) ja Rahvusvaheline valuutafond (keskel ja paremal). Foto: AFP / Scanpix.

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) kiitis eile heaks otsuse laenata pankade kokkukukkumise tõttu raskustesse sattunud Islandi valitsusele 2,1 miljardit dollarit, et aidata riigil taastada usaldust ja stabiilsust majanduses.

 

Kaheks aastaks antavast laenust peaaegu poole – 827 miljonit dollarit saab saareriik kohe ja ülejäänud raha kaheksas umbes 155 miljoni dollari suuruses osas, vahendas BBC News.

Islandi valitsus oli oktoobris sunnitud tõsise finantskriisi tõttu üle võtma kolm suuremat panka ning väljendas eelmisel nädalal juba pettumust selle üle, et laenu heakskiitmine võtab nii kaua aega. IMF pole kordagi ühelegi Lääne-Euroopa riigile laenu andnud pärast 1976. aastat.

IMFi rahasid kasutatakse saareriigi valuuta stabiliseerimiseks, ujuvkursile naasmiseks ja finantsregulatsioonisüsteemi ümberkorraldamiseks. IMF hoiatab islandlasi ka kuni kümneprotsendise majanduslanguse eest järgmisel aastal.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles