Hobikalastajad kinkisid ratastooli jäänud noormehele paadi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foorum Kalale
Foorum Kalale Foto: Repro

Foorumi Kalale kasutajad kinkisid õnnetuse tagajärjel ratastooli jäänud noormehele kalastamiseks paadi ja varustuse.

Rahakogumise enda kätesse võtnud Olavi Ruitlase sõnul nägi ta teemat siis, kui seal olid vaid mõned postitused ja tal tekkis mõte noormeest aidata.

Ruitlase sõnul tuli inimeste innukus talle üllatusena ja oli isegi natuke hirmutav.

«Mul oli üks konto just tühi ja idee oli suvaline, kuid leidis järgijaid. See oli suusoojaks öeldud, kuid inimesed olid järjest nõus toetama ja see oli päris hirmutav, sest teise päeva õhtuks oli 400 eurot arvel ja kohustus asi lõpule viia,» kirjeldas ta toimunut.

Noormehele raha kogumine sai alguse sellest, et kasutaja matu1984 kirjutas 28. juunil foorumisse, et ehk on kellelgi kinkida paat, millega saaks kalal käia, sest abirahaga ta seda osta ei jõua ning kaldalt ei saa ratastoolis olles püüda.

Ruitlase hinnangul otsiski noormees tõenäoliselt lihtsalt mõnd vedelema jäänud paati, et saaks veele minna, kuid sai hoopiski kvaliteetse varustuse.

Juuli keskel antigi noormehele üle tuttuus Honda kõva põhjaga pwc-paat, päramootor ja 200-eurone kinkekaart kalale.ee kalastuskeskuselt. Lisaks kingiti kasutajate poolt noormehele landikraami, päästevest, õngerulli määrdekomplekt ja muidki asju.

Mis pani inimesi noormeest toetama, ei osanud Ruitlane oletada.

«Ei oska öelda, et see igal pool ja igal ajal sündida võinuks, kuid seekord sündis. Ei tea, kas äratas usaldust, kuid läks nagu läks,» sõnas ta.

Ruitlase sõnul oli noormees kingituse üle väga õnnelik ja ta avaldas lootust, et varsti kuuleb noormehest nii mõndagi, sest paat on nii tuntud ja eks keegi teine ikka tema kõrvale kalastama satub, sest sõpru on poisil nüüd palju.

Martin ei soovinud Postimees.ee’le kingituse saamist kommenteerida, kuid pärast paadi saamist kirjutas ta Kalale foorumisse, et läheb nädalavahetusel (eelmisel) purjetama ning ta tänab väga kõiki toetajaid ja abistajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles