Leedu välisminister tänas Kristovskist ja Paeti

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audronius Azubalis
Audronius Azubalis Foto: SCANPIX

Leedu välisminister Audronius Azubalis tänas täna oma Läti ja Eesti kolleege Girts Kristovskist ja Urmas Paeti tugeva ja õigeaegse toetuse eest nende seisukohale selle suhtes, et Austria võimud lasid vabaks 13. jaanuari veresauna kahtlusaluse, kes peeti vastavalt Euroopa vahistamisorderile kinni, teatab uudistevõrk LETA.


«Me peame kasutama koos võimalust näidata Euroopa kogukonnale meie tugevat soovi olla vastuvuses õiguse, õigusriigi ja solidaarsuse põhimõtetega viies ellu selle õnnetuse põhjalikku uurimist ning hindamist kompetentsete Euroopa institutsioonide poolt,» kirjutas Azubalis Paetile ja Kristovskisele.

Leedu välisminister rõhutas ka, et on tähtis jätkata ELi liikmesmaade teavitamist kommunistliku režiimi poolt toime pandud inimsusevastastest kuritegudest. «Isikud, kes neid kuritegusid sooritasid, ei saa pääseda karistusest, sest sõjakuriteod ja inimsusevastased kuriteod ei ole aeguvad,» märkis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles