Eesti sõlmis diplomaatilised suhted Malawiga

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti suursaadik ÜRO juures Margus Kolga ja Malawi Vabariigi suursaadik ÜRO juures Brian G. Bowler sõlmisid täna kahe riigi vahel diplomaatilised suhted.

Suhete sõlmimisele järgnenud vestluses kõnelesid suursaadikud Kolga ja Bowler Eesti ning Malawi majandusolukorrast ja arutasid riikide koostöövõimalusi ÜROs.

Bowler sõnul kasvab Malawi majandus 7,6 protsenti aastas ning keskmine eluiga on viimase seitsme aasta jooksul kasvanud kümne aasta võrra. Ta kutsus Eesti esindajaid ka Malawisse visiidile.

Ühtlasi avaldas Bowler lootust, et eestlaste huvi Malawi kui turismisihi vastu suureneb. Ta tutvustas Malawit kui reisisihtkohta maaliliste mägede ja järvedega, mis on ka populaarne mesinädalate veetmise paik.

Malawi on merepiirita riik Ida-Aafrikas, mille naaberriigid on Sambia, Tansaania ja Mosambiik. Riigi pindala on 118 480 km2 ning pealinn on Lilongwe. Riigis elab 16 miljonit inimest ning riigikeelteks on inglise ja njandža keel. Malawi iseseisvus 1964. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles