EXPO hoiupõrsas leidis kodu tarbekunsti- ja disainimuuseumis

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Shanghai maailmanäitusel Eesti paviljonis eksponeeritud põrsastest jõudis Tarbekunstimuuseumi kogusse.
Üks Shanghai maailmanäitusel Eesti paviljonis eksponeeritud põrsastest jõudis Tarbekunstimuuseumi kogusse. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eile oma 20. sünnipäeva tähistanud tarbekunsti- ja disainimuuseumile anti üle üks kolmest kodumaale toodud Shanghai EXPO maailmanäituse Eesti paviljonis eksponeeritud 33st häid soove kogunud põrsast.

«See ei ole tavaline hoiupõrsas, vaid säästvat eluviis propageeriv isend, ja kuna põrsas on Hiinas õnneloom, siis loodame, et ta toob ka muuseumile õnne,» lausus EXPO 2010 Eesti paviljoni üks autoreid arhitekt Illimar Truverk (pildil paremal).

Maailmanäitusel olid Eesti ekspositsiooni hiiglaslikud hoiupõrsad kogumas ideid ja soove linnastumise teemadel. Nad andsid inimestele võimaluse anda oma panus – mõelda kaasa ja otsida lahendusi, kuidas kasvavaid linnu ja elukeskkondi paremaks muuta.

Tarbekunsti- ja disainimuuseumi direktor Merike Alber väljendas lootust, et kingitud põrsast ootab ees vahva töö heade ideede ja ka raha kogumisega muuseumi fuajees.

Eesti paviljoni kontseptsiooni autoriteks on meeskond brändinguagentuurist Identity (loovjuht Ionel Lehari pildil vasakul), arhitektuuribüroost AET-Arhitektid ning sisearhitektuuri- ja disainibüroost Ruumilabor.

Shanghai EXPO toimus maist oktoobrini 2010 ja seda külastas ligi 73 miljonit inimest, neist 2,2 miljonit Eesti paviljoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles