Sydney ooperimaja pilt ilmus terroristliku sisuga ajakirjas

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sydney ooperimaja
Sydney ooperimaja Foto: SCANPIX

Sydney ooperimaja pilt ilmus Al-Qaedaga seotud online-ajakirjas. Kindral Robert McClellandi sõnul Austraalias terroriohu taset ei tõsteta.

Hoone pilt ilmus veebis ilmuva ajakirja Inspire viimases numbris. Tegemist on ingliskeelse leheküljega, mis on suunitletud pommide tegemisele ja terrorismile.

Veebileht, kus ajakiri ilmub, avati eelmise aasta mais. McClellandi sõnul kirjutas valitsus Austraalia kommunikatsiooni- ja meediaorganitele, et ajakirjale juurdepääsud eemaldataks. «Globaalse elektroonilise kommunikatsiooni ajastul on reaalsus see, et antud materjal ilmub siiski välismaal,» lisas McClelland.

Terrorismivastase võitluse juhi Peter Deini sõnul puudus pildi juurest ja kogu ajakirjast igasugune kommentaar, mis oleks seotud Sydney ooperimajaga. «Tegemist võib olla lihtsalt faktiga, et see ikoon on läänemaailmas tuntud, omades mingisugustki seotust asukohaga Sydneys,» lisas Dein.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles