Läti palub finantsabi IMFilt ja Euroopa Komisjonilt

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdruk Läti lipuga.
Tüdruk Läti lipuga. Foto: SCANPIX

Majanduskriisi sattunud Läti kavatseb finantsabi küsimuses paluda abi Rahvusvaheliselt Valuutafondilt (IMF) ja Euroopa Komisjonilt, teatas peaminister Ivars Godmanis.


Võimaliku laenu eesmärgiks on tasakaalustada riigi finantssüsteemi, vahendas Bloomberg.

Valitsus volitas täna rahandusminister Atis Slakterist alustama läbirääkimisi Rahvusvahelise Valuutafondiga (IMF) toetuse otsimiseks riigi majanduse stabiliseerimiseks, teatas valitsusjuht LETA vahendusel.

Peaminister Ivars Godmanis ei avalikustanud Läti soovitava summa suurust. «See oleneb läbirääkimiste tulemustest,» märkis ta.

Ajalehe Diena teatel ei tohiks seda võtta kui Läti ametlikku pöördumist finantsabi saamiseks IMFi ja Euroopa Komisjoni poole, nagu seda on teinud näiteks Ukraina, Ungari ja Serbia.

Valitus ei otsi abi mitte seetõttu, et olukord Lätis on nii kriitiline. Pigem uuritakse IMFilt ja Euroopa Komisjonilt laenu saamise võimalusi juhuks, kui majandussituatsioon Lätis ja kogu maailmas veelgi halveneb.

Rahandusministeeriumi pressiesindaja Diana Berzina sõnul on Läti pidanud nõu võimaliku laenu osas ka teiste rahvusvaheliste institutsioonidega, nende hulgas Euroopa Komisjoniga.

Euroopa Komisjoni ja IMFi laenude intressimäär on madalam ja tagasimakse tähtaeg pikem kui teistel laenudel. Laenu saamisel on omad eeltingimused, näiteks ei tohi laenuraha kasutada valitsussektori ja eelarve kulude katmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles