Vene saadik Austrias kiitis sealseid justiitsvõime

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1991. aasta teletorni kaitsjad vastakuti Nõukogude sõjamasinaga.
1991. aasta teletorni kaitsjad vastakuti Nõukogude sõjamasinaga. Foto: SCANPIX

Vene suursaadik Austrias Sergei Netšajev kiitis kodumaa uudistevõrgule Interfax Viini justiitsvõimude professionaalsust ja erapooletust ning leidis, et Leedul on samal tasemel õiguskultuurini jõudmiseni veel pikk tee, vahendab ELTA.


Netšajev tunnustas austerlasi selle eest, et nood ei lasknud end tirida räpastesse poliitilistesse intriigidesse kolmandas riigis, kes üritas lõigata poliitilist kasu omaenese ajaloolise minevikuga arveid klaarides.

Vastuseks küsimusele, kas Moskva avaldas Viinile Vilniuse teletorni veresaunas juhtrolli mänginud endise KGB-ohvitseri Mihhail Golovatovi vabastamiseks survet, teatas Netšajev, et Venemaa ei kasuta põhimõtteliselt selliseid meetodeid, eriti kui küsimus on nende suhtes sõbralikus riigis.

«Austria kolleege juhtisid ainult seadused, erinevalt Leedu kolleegidest, kes kasutasid õiguslike hoobade asemel poliitilisi kanaleid välisministrini välja,» rääkis Vene saadik Austrias. «Leedul on ilmselgelt vaja käia läbi keerukas ja pikk tee enne, kui ta jõuab vanade eurooplaste, eriti Austria, tasemel õiguskultuurini.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles