Ergma ja Armeenia välisminister arutasid Kaukaasia olukorda

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia välisminister Edward Nalbandian külastas enne Eestisse tulekut Lätit, kus kohtus ka riigipea Valdis Zatlersiga.
Armeenia välisminister Edward Nalbandian külastas enne Eestisse tulekut Lätit, kus kohtus ka riigipea Valdis Zatlersiga. Foto: AFP / Scanpix

Toompeal kohtunud riigikogu esimees Ene Ergma ja Armeenia välisminister Edward Nalbandian arutasid pingelist olukorda Kaukaasias ning rõhutasid vajadust rahumeelsete lahenduste järele.

Käsitleti pinget tekitava olukorra erinevaid aspekte, Ergma ja Nalbandian avaldasid mõlemad toetust piirkonna konfliktide rahumeelsele lahendamisele läbirääkimiste teel kindlustamaks turvalisus ja stabiilsus regioonis, vahendas riigikogu pressiesindaja.

Kohtumisel käsitleti keskse teemana Eesti ja Armeenia vaheliste suhete arendamist.

«Oleme huvitatud Armeeniaga tihedamate suhete arendamisest nii majanduse kui ka kultuuri vallas. Austame Armeenia välispoliitilisi valikuid. Toetame Armeenia Euroopa Liidu suunalisi püüdlusi ja koostööd NATOga,» rõhutas Ergma.

Kahe riigi parlamentide vahelises suhtlemises on samuti küllalt arenguruumi, märkis Ergma.

Eelkõige nähti vajadust kontaktide arendamiseks nii kahe riigi parlamentide juhtide
kui ka parlamendisaadikute vahel. Nalbandiani lubas edastada kohtumisel käsitletud ettepanekud Armeenia parlamendi juhtidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles